ÖZEL ULUDAĞ ANALİZ LABOTARUVARI Olarak Sars-Cov-2 IgG ve Sars-Cov-2 IgM, Testi laboratuvarımızda çalışılmaktadır.




COVID 19 şüphesi ile evde kalmanız gerekiyor ise dikkat etmeniz gerekenler.

Yüksek ateş, kuru öksürük, nefes darlığı, vücut ağrıları, halsizlik, ya da solunum yolu sıkıntıları gibi belirtilerle kendini gösterebilen Covid 19, zaman zaman hafif belirtiler vermekte bazen de hiç belirti vermeyebilmektedir. Yapılan testlerde sonuç pozitif ise; uzmanlar tarafından değerlendirme yapılmakta ve tedavi planına karar verilmektedir. Öncelikle kişinin yaşı ve kronik hastalıkları olup olmadığı değerlendirilir. Bireyin 60 yaş üzerinde olması ya da kanser, kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, sindirim sistemi veya endokrin sistem ile ilgili problemlerin varlığı tedavinin şeklini değiştirmektedir. Böyle durumlar yoksa ve belirtilerde hafif ya da görülmüyorsa ev karantinası en uygun seçenek olacaktır.
Covid 19 pozitif kişinin ailesi, çalışma arkadaşları ve çevresi de risk altındadır. Bu yüzden hastanın yakın zamanda temas ettiği kişilere konu ile ilgili bilgi vermesi önemlidir. Bunun ötesinde aile üyelerine de test yapılmalıdır. Ailede ileri yaşta bireyler ya da kronik hastalığı olan bir kişi varsa mutlaka dikkat edilmeli, mümkünse aynı evde kalınmamalıdır.

Maske kullanımına dikkat edilmeli

Karantina sürecini evde geçirecek kişi mutlaka ayrı bir odada yatmalı ve imkan dahilinde ise tuvalet ve banyonun da ayrılması sağlanmalıdır. Ev halkı ile aynı ortamda bulunmamaya özen gösterilmelidir. Ev içinde karşılaşılması durumunda aradaki mesafe en az 1 metre olmalıdır. Evdeki herkesin maske takması önemlidir.Covid pozitif kişi ise maskesini sadece yalnızken çıkarmalıdır. Bu dönemde eve kesinlikle ziyaretçi kabul edilmemelidir.

Kişisel ve ortam temizliği

Hasta kişinin gün içinde temas edeceği, kullandığı, yemek yediği her eşya ve malzeme ayrı olmalıdır. Ev, düzenli olarak temizlenmeli ve havalandırılmalıdır. Özellikle elektrik düğmeleri, kapı ve pencere kolları, sık sık dezenfekte edilmelidir.Evdeki her birey, ellerini düzenli olarak yıkamalı ve kişisel hijyenine çok dikkat etmelidir. Öksürme ve hapşırma esnasında mutlaka tek kullanımlık mendil tercih
edilmelidir. Maske, mendil gibi malzemeler çöpe atılırken de dikkatli olunmalı, iki kat torba ile sarılmalıdır.

Vitamin ve mineraller bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Hasta ve yakınlarının antioksidan, vitamin ve mineral yönünden zengin gıdalarla beslenmesi gerekmektedir. Doğru ve yeterli beslenme, öncelikle genel sağlığın korunması açısından en önemli noktadır. Covid-19 konusunda yapılan bilimsel çalışmalar sonucu, destek tedavisinde 3 ana element öne çıkmaktadır. C vitamini, çinko ve D vitamini. Bu vitaminler doktor kontrolünde uygun miktarlarda alınabilir. Ayrıca bu vitaminleri içeren domates, brokoli, ıspanak, limon, yer fıstığı, kabak çekirdeği, balık, süt ve yumurta tüketimi de faydalı olacaktır. Tüm bunların yanında
gün içinde bol su tüketilmelidir. Hastanın mutlaka istirahat etmesi gerekir, yeterli sürede ve kalitede uyku çok önemlidir.

Zihinsel olarak güçlü olmak.

Evde bulunan kişi, bu süre içerisinde olumsuz bir bakış açısından uzak durmaya gayret etmelidir. Hastalığın ağır seyretmemesi önemli bir şanstır ve kişinin kendisine iyi bakması, stres ve kaygılardan uzak durması gerekir. Örneğin aynı evin içinde olunsa da aile üyeleri ile görüntülü görüşme yapılabilir. Gün içinde nefes ve gevşeme egzersizlerinden yardım alınabilir. Kişi okumaya fırsat bulamadığı kitapları bitirebilir,
yeni filmler ve müziklerle zaman geçirebilir. Yani bu sürecin en verimli şekilde geçirilmeye çalışılması önemlidir.

Hastalar eğer önerildiyse ilaçlarını almayı bırakmamalı, durumlarındaki değişiklikleri gözlemlemeli ve doktorları ile iletişim halinde olmalıdır. Bu süreç hasta kişinin testi negatife dönene kadar devam etmelidir. Covid hastasının yakınları da strese kapılmadan gerekli önlemleri alarak, hem kendilerini hem de sevdiklerini korumaya çalışmalıdır.

Özel ULUDAĞ ANALİZ TIP LABORATUVARI.SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN.

Hak sahibi analizlab.com 'dur.İzinsiz kullanılamaz kopyalanamaz.